Barbara Capel

OVER BARBARA CAPEL

Barbara Capel (1972) studeerde Algemene Letteren / Amerikanistiek aan de Universiteit Utrecht, een studie waarin haar brede belangstelling voor taal, cultuur en geschiedenis mooi gecombineerd werd.

Het leidde tot een loopbaan als redacteur, projectleider en uitgever van educatieve boeken. Dat begon bij wat later Noordhoff Uitgevers ging heten. Sinds 2010 werkt Barbara Capel zelfstandig als vennoot van CAPEL IDN. Ze begeleidt de ontwikkeling van grote VO-methodes, bijvoorbeeld voor geschiedenis, aardrijkskunde of Engels. Dat houdt conceptontwikkeling in, auteursmanagement, bewaking van planning en budget en de begeleiding van het schrijf- en productieproces. Ze doet ook op meer incidentele basis auteurs- en redactiewerk voor diverse opdrachtgevers. En ze was betrokken evenementen zoals TEDxAmsterdamED.

Haar culturele belangstelling in het algemeen leidde tot een tweede masterstudie. Dit keer in de Museologie, wat ze in 2013 aan de Reinwardt Academie afrondde. De focus lag op de educatieve rol van musea en de relatie hiervan met het Nederlandse onderwijsveld.

De interesse voor kunst en musea uitte zich in het concept van Cultuurprentenboeken dat  Barbara Capel en Theo Capel samen ontwikkelden: een serie boeken geïnspireerd door schilderijen. In de prentenboeken zijn niet alleen een leuk verhaal en mooie illustraties te vinden, maar ook een achtergrondverhaal bij het schilderij en de kunstenaar. Cultuurprentenboeken willen vermaken maar ook inspireren – om de eigen fantasie te ontwikkelen of om eens naar echte schilderijen in een museum te gaan kijken. Zie ook https://www.cultuurprentenboeken.nl

Waar kun je Barbara Capel voor inschakelen?

Barbara Capel is beschikbaar voor verschillende (uitgeef)projecten. De werkzaamheden variëren van:

  • algemene projectbegeleiding (budget, planning, marktanalyse, auteursmanagement, enz.), zowel voor folio als digitaal materiaal
  • opzetten van leerlijnen
  • bureau- en eindredactie
  • proevencorrectie
  • schrijven van educatief materiaal
  • vertaling van Engelse teksten en controle van vertaalde teksten E-N, N-E

Ook voor projectmanagement van evenementen, bij voorkeur voor onderwijs of cultuur, is zij beschikbaar.

Zie verder ook https://nl.linkedin.com/in/barbaracapel en
https://www.twitter.com/barbaracapel

Barbara Capel is te bereiken op barbara@capelidn.nl