Winkelen

In 2007 nam hoofdredacteur en thrillerliefhebber Frits van Exter afscheid van het dagblad Trouw. Als speciaal cadeau bood de redactie hem ‘Trouw is niet te koop’ aan. Het is een voor deze gelegenheid bedachte thriller van Theo Capel. Dat de hoofdpersoon in deze thriller Frits heet, is natuurlijk geen toeval. Het boek verscheen in een beperkte opgave die niet in de boekhandel lag. Lees het als geste van de auteur gratis in een pdf-versie.

Klik voor je eigen exemplaar op de afbeelding.

In februari 2018 verscheen ‘Het dispuut BAART’, met de flitsende ondertitel ‘hoe zestien Amsterdamse studenten vanaf 1963 wel even de media zouden veroveren’. Het omslag werd in speciale sixtiesstijl ontworpen door Piet Schreuders.
Het is een bundel vol smakelijke stukken uit de sixties van een groep talentvolle jongens die daadwerkelijk zich als journalist en auteur zouden
manifesteren en daar nog steeds mee doorgaan, waaronder ook John Jansen van Galen, Guus Luijters, Bert Vuijsje. Lees bijvoorbeeld het
(zelfgeschreven) vraaggesprek van Frits Boer en Rogier Proper hoe het was om gevangenisstraf te ondergaan wegens belediging van de
troonopvolgster en zie bijvoorbeeld het bedrieglijk echte interview met niet-bestaande studenten over de invloed van de Fabeltjeskrant  en het trieste leven van Bor de Wolf en Zoef de Haas door Jan Donkers en Theo Capel.  En zie verder wat hier te veel is om op te noemen.

Klik op de afbeelding hierboven om je exemplaar te bestellen. De prijs is € 24,95. Voor die prijs valt het dan bij jou in de bus.

 

Zie hier welke boeken van Theo Capel zelf te koop zijn. Samen met Barbara Capel is hij onder het pseudoniem ‘Barbara Vandersteen’ ook auteur van de Cultuurprentenboeken. Die boeken zijn te koop via www.cultuurprentenboeken.nl.

Klik op het plaatje als je een boek wilt kopen. Zie de prijs staan bij de korte omschrijving van de boeken.

                                           

 

‘De neergang van de Don’ (onder het pseudoniem Erik Bolt) is de tweede aflevering over de Amsterdamse politieman Felix de Grave. Hij is net bevorderd tot inspecteur en moet steels de twijfels aan een in het korps omstreden commissaris onderzoeken. Het is laveren tussen sympathie en achterdocht en doodslag. (prijs € 8,30, inclusief verzendkosten)
‘Sterf Snel’ is aflevering 10 over Hank Stammer, eigenaar van een incassobureau. Ook op auto’s moet worden afbetaald. Dat levert een flitsend verhaal dat van carpoolstrook via parkeergarages naar wegrestaurants heen en weer schiet met alle risico’s om op de snelweg tegen de vangrails te eindigen.
(prijs € 8,30, inclusief verzendkosten)
‘Zeurt u maar’ is een bundeling van opgewekte verhalen over ergernissen van alledag, thuis, op het werk, of op vakantie. Overal kan het misgaan. Maar de lezer lacht erom. (prijs € 7,40, inclusief verzendkosten)

 

                    

‘Een messteek in de rug’ (onder het pseudoniem Erik Bolt) is de eerste over de Amsterdamse politieman Felix de Grave. Hij is nu brigadier en rechercheur in het district Zuid. Hij is net hersteld van een steekpartij en dan wordt in het Amsterdamse Bos een verpleegster tijdens haar rondje rennen doodgestoken. Inschakeling van een lokvogel geeft een hoop gedonder. En kan de MultiCultiloop nu wel doorgaan?  (prijs € 8,30, inclusief verzendkosten)
‘Slinks Nieuws’ is Hank Stammer nr. 9. Als gevolg van een toevallige ontmoeting in een café, roept de hoofdredacteur van een progressieve weekblad Stammers hulp in vanwege een anonieme brieven affaire die de redactie teistert. De inspiratie vormde een dergelijke affaire die jaren eerder bij Vrij Nederland speelde. Omdat Theo Capel tijdens de verschijning al jaren lang thrillerrecensent van het blad was, dacht iedereen dat het een eerste klas sleutelroman was. Het weekblad reageerde uiterst chagrijnig op het boek. Men meende allerlei personen en situaties te herkennen van welke de auteur wist dat hij ze had verzonnen. Schrijver zijn is soms een gevaarlijk vak. (prijs € 8,30, inclusief verzendkosten)