Sebastiaan Capel

© foto Nathalie Hennis

 OVER MIJ

Sebastiaan Capel (1975) studeerde Sociale   Geografie aan de UvA, met als specialisatie stadsgeografie. Zijn interesse ligt in hoe een stad zich ontwikkelt en vooral hoe de bewoners en ondernemers daaraan bijdragen.

Die interesse voor de stad en Amsterdam in het bijzonder bracht hem daar op het Stadhuis waar hij werkte als beleids- en communicatieadviseur. Hij was fractiemedewerker, adviseur en campagneleider voor D66. Aansluitend was hij in de periode 2010-2014 voor D66 lid van de    gemeenteraad van Amsterdam.

Sebastiaan Capel was namens zijn fractie woordvoerder Wonen en Economische Zaken. Daarnaast bedacht hij als raadslid projecten als Stadsgesprekken (www.sebastiaancapel.nl, zie onder Stadsgesprekken) en organiseerde hij Stadsdiners, om met de bewoners en ondernemers van de stad in gesprek te komen.

Na de verkiezing voor de gemeenteraden in 2014 kreeg hij een rol als bestuurder. Hij werd namens D66 stadsdeelvoorzitter van stadsdeel Zuid in Amsterdam. Hij is zo verantwoordelijk voor onder meer openbare orde en veiligheid, wonen, kunst, bewonersparticipatie en financiën. Na de raadsverkiezing van 2018 werd zijn functie als stadsdeelvoorzitter geprolongeerd

Voor 2014 werkte Sebastiaan Capel naast zijn politieke arbeid als vennoot van CAPEL IDN onder meer voor de ondernemersvereniging ORAM, het voormalige stadsdeel Zeeburg en de branchevereniging voor woningcorporaties Aedes. Hij trad daarbij op als beleidsadviseur, communicatieadviseur en persvoorlichter.

Waar kun je Sebastiaan Capel voor inschakelen?

De nadruk ligt op strategische communicatie, het formuleren van “het verhaal” voor een opdrachtgever. Daarnaast is hij beschikbaar als tekstschrijver en woordvoerder.

Momenteel is Sebastiaan Capel vanwege zijn bestuurswerkzaamheden niet beschikbaar voor opdrachten.