Sebastiaan Capel

© foto Nathalie Hennis

 OVER SEBASTIAAN CAPEL

Sebastiaan Capel (1975) studeerde Sociale   Geografie aan de UvA, met als specialisatie
stadsgeografie. Daar is zijn passie voor de stad, hoe die zich ontwikkelt en vooral hoe de bewoners en ondernemers daaraan bijdragen, verder gegroeid.
Zijn interesse voor de stad en voor Amsterdam in het bijzonder bracht hem op het Stadhuis waar hij meewerkte aan het beleid en aan de communicatie op diverse afdelingen. 

Als vennoot van CAPEL IDN werkte hij sinds 2007 onder meer voor de branchevereniging voor woningcorporaties Aedes, ondernemersvereniging ORAM, het voormalige stadsdeel Zeeburg en citymarketing organisatie Amsterdam Partners. Hij trad daarbij op als beleidsadviseur, communicatieadviseur en persvoorlichter.

Van 2014 tot 2022 was Sebastiaan Capel fulltime werkzaam als stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Zuid. In deze functie was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles openbare orde en veiligheid, wonen en ruimtelijke ordening, kunst en economische zaken. Hij werkte in deze rol aan de ontwikkeling van het Havenstraatterrein (ca 500 huizen, school en voorzieningen), transformatie van kantoren naar (middenhuur) woningen, aan evenementen (o .a. Museumplein), horecavergunningen, de Albert Cuypmarkt, aan nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte en aan de organisatiegraad van ondernemers.  

Voordat hij stadsdeelvoorzitter werd, was Sebastiaan Capel in de periode 2010-2014 lid van de gemeenteraad van Amsterdam.  Hier was hij hier woordvoerder voor Wonen en Economische Zaken. Daarnaast voerde hij een serie van circa vijftig interviews met actieve Amsterdammers onder de titel Stadsgesprekken, resulterend in een boekje. Ook bedacht hij zogenaamde Stadsdiners, om zo het gesprek met bewoners en ondernemers van de stad te voeren.

Momenteel is hij fulltime bezig als interimmanager Gebiedsontwikkeling bij de gemeente Den Haag.

Waar kun je Sebastiaan Capel voor inschakelen?

Sebastiaan Capel is beschikbaar voor onder meer:
– interim-bestuurder van maatschappelijke organisaties
– strategisch advies voor organisaties in de maatschappelijke sector en ondernemingen
Рadvisering voor effectieve samenwerking met de lokale overheid 

Sebastiaan Capel is te bereiken op sebastiaan@capelidn.nl