Theo Capel

OVER MIJ

Theo Capel (1944) studeerde kinderpsychologie aan de UvA met de nadruk op de cognitieve ontwikkeling. Daarbij ging het vooral over Denken en over Creativiteit. Hij had zowel belangstelling voor kinderen die moeite met leren hebben als met kinderen die dat zeer makkelijk afgaat. Als directeur van een adviesbureau voor basisscholen bedacht hij de Toptoets. Dat was een jaarlijkse kennis/denkwedstrijd. Later volgde hierop De Digitale Topschool , een onderwijsproject voor intellectueel talent in de bovenbouw van de basisschool. Hiervan is hij nu de eindredacteur en deels ook maker van de opdrachten die worden aangeboden. Zie https://www.dedigitaletopschool.nl en ook https://www.facebook.com/DeDigitaleTopschool/.

Theo Capel ontwikkelde zich ook tot schrijver van misdaadromans. Er verschenen zo onder zijn eigen naam 10 boeken over zijn serieheld Hank Stammer, eigenaar van een incassobureau die met ingewikkelde zaken te maken krijgt. Meer recent is hij gestart met een nieuwe serie, over de politieman Felix de Grave. Die boeken verschijnen onder het pseudoniem Erik Bolt. Via deze site is werk van hem te koop. Zie winkelen.

Samen met Barbara Capel bedacht hij het concept voor de cultuurprentenboeken. Op haar pagina komt hierover meer te staan.  Onlangs verscheen het derde prentenboek ‘Jeroen de Pannenkoekenkampioen’.

Waar kun je Theo Capel voor inschakelen?

Theo Capel is beschikbaar voor adviezen. Hij helpt graag mee om ideeën verder vorm te geven, situaties te analyseren, concepten te verhelderen en inspirerende gedachten aan te dragen.

Hij is daarnaast beschikbaar voor het maken van interviews of een profiel. In zijn eigen genre maakte hij zo interviews met groten uit het vak, zoals John le Carré, Dennis Lehane en Nicci French.

Veel van zijn tijd steekt hij in zijn werk als auteur. Zoals hierboven al staat, kun je boeken van Theo Capel via deze site kopen. Kijk naar het aanbod op de pagina Winkelen.