Theo Capel

OVER THEO CAPEL

Theo Capel (1944) studeerde kinderpsychologie aan de UvA met de nadruk op de cognitieve ontwikkeling. Daarbij ging het vooral over Denken en over Creativiteit. Hij had zowel belangstelling voor kinderen die moeite met leren hebben als met kinderen die dat zeer makkelijk afgaat. Als directeur van een adviesbureau voor basisscholen bedacht hij de Toptoets. Dat was een jaarlijkse kennis/denkwedstrijd. Later volgde hierop De Digitale Topschool , een onderwijsproject voor intellectueel talent in de bovenbouw van de basisschool. Het project gaat uit van de stichting De Digitale Topschool, een ideële non-profit organisatie (ANBI). Hij nam in 2023 afscheid als voorzitter van de stichting en zet zich nu in als bedenker van opdrachten. Zie https://www.dedigitaletopschool.nl en ook https://www.facebook.com/DeDigitaleTopschool/
Voor belangstellenden in cognitief talent is een uitgebreide samenvatting beschikbaar van het boek Gifted Children van Ellen Winner. Zie Gifted Children

Theo Capel ontwikkelde zich ook tot schrijver van misdaadromans. Er verschenen zo onder zijn eigen naam 10 boeken over zijn serieheld Hank Stammer, eigenaar van een incassobureau die met ingewikkelde zaken te maken krijgt. Meer recent is hij gestart met een nieuwe serie, over de politieman Felix de Grave. Die boeken verschijnen onder het pseudoniem Erik Bolt. Via deze site is werk van hem te koop. Zie winkelen.
Voor een volledig overzicht van zijn werk zie http://capelidn.nl/theo-capel/bibliografie-theo-capel/

Samen met Barbara Capel bedacht hij het concept voor de cultuurprentenboeken. Op haar pagina staat hierover meer.  Tot nu verschenen drie prentenboeken. Het recentste is ‘Jeroen de Pannenkoekenkampioen’.

Waar kun je Theo Capel voor inschakelen?

Theo Capel is beschikbaar voor adviezen. Hij helpt graag mee om ideeën verder vorm te geven, situaties te analyseren, concepten te verhelderen en inspirerende gedachten aan te dragen.

Hij is daarnaast beschikbaar voor het maken van interviews of een profiel. In zijn eigen genre maakte hij zo interviews met groten uit het vak, zoals John le Carré, Dennis Lehane en Nicci French.

Veel van zijn tijd steekt hij in zijn werk als auteur. Zoals hierboven al staat, kun je boeken van Theo Capel via deze site kopen. Kijk naar het aanbod op de pagina Winkelen.

Via  Twitter, Facebook en LinkedIn kun je Theo Capel ook volgen. Zie https://www.facebook.com/theo.capel.3, https://twitter.com/TheoCapelnr1 en https://www.linkedin.com/in/theocapel/

Theo Capel is te bereiken op theocapel@capelidn.nl